+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

şiddetli diş ağrısıŞiddetli diş ağrıları yaşayan kişiler bu ağrılarından kurtulmak için kısa süreli bir çözüm yöntemi ararlar. Çözümlerin belirlenebilmesi ve uygulanması için diş ağrısı nedenleri bilinmeli ve bu neden göre adımlar atılmalıdır. Diş ağrısı şikayetiyle diş hekimlerine başvurduğunuzda da yapılacak ilk işlem bu olur.

Diş bölgesinde yer alan sinirler son derece hassastır. Bu sebeple de diş ve diş etlerinde yaşanan problemlerde hissedilen ağrılar çok daha üst seviyede olur. Ağrılara sebep olabilecek olan ilk etmen ağızdaki bakterilerdir. Bakterilerin ortaya çıkardığı enfeksiyonlara bağlı olarak dişlerde kırılma ya da çatlamaların oluşması çok ciddi diş ağrılarına sebep olabilir.

Daha öncesinde çürük şikâyeti ile başvurulan hekimler tarafından yapılan dolgunun hasar görmesi de diş ağrılarına sebep olan etmenler arasında yer alır. Yirmilik diş herkes tarafından ağrıya sebep olduğu bilinen, genellikle sorun yaratan bir diştir. Son olarak diş sıkma ya da gıcırdatma eylemleri sebebiyle de dişte ağrılar olabilir.

Şiddetli Diş Ağrısının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir hasarın ortaya çıkmadığı durumlarda ağrılar kendiliğinden geçebilir. Ancak diş zarar görmüşse bu durumda dolgu işlemi yapılmalıdır. Dolgu yetersiz görülürse kanal tedavisi uygulanabilir. Diş ağrısı nedenleri arasında önemli bir yer tutan çürükler sebebiyle diş çok zarar görmüşse ve kanal tedavisi ile kurtulması mümkün değilse dişler çekilir. Sonrasında implant işlemleri ile eksik diş bölgesi tamamlanabilecektir.