+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

İmplant nedir, nasıl yapılır sorusunun cevabı bu yazımızda.
Diş bakımı insanlar için hayati önem taşır. Tüm bireylerin dişlerine özenle bakması ve düzenli bir şekilde diş hekimlerine başvurarak kontrollerini gerçekleştirmesi gerekir. Maalesef birçok insan bu etmenleri atlar ve dişlerinin zarar görmesine sebep olur. Dişlerim kanal ya da dolgu gibi işlemlerle kurtulması mümkün olmadığında da çekim işlemi yapılır.

Diş çekimi sonrasında ortaya çıkan diş eksikliğinin giderilmesi için uygulanabilecek yöntemlerin başında implant gelir. Eksik dişin yerine titanyum bir vida yerleştirilmesi ve sonrasında yapay dişin bu vidaya monte edilmesi implant nedir sorusuna verilebilecek en basit cevaptır.

İmplant İşlemi Nasıl Yapılır?

Hastalar hekimlere implant işlemi için başvurduklarında ilk olarak planlamalar yapılacaktır. Çünkü bu işlem birkaç dakikada tamamlanan bir süreç değildir. İmplant yapılacak olan bölgeler belirlenir. Sonrasında tedavi süreci hakkında hastalar bilgilendirilir.

İmplant işleminin uygulanmaya başlanması ile birlikte özel olarak üretilmiş olan titanyum vidalar çene kemiğine monte edilecektir. Kemik titanyum malzeme ile muhteşem bir uyum sağlar. Çene kemiğine ağız içinden uygulanan vidaların tamamen uyum sağlaması için birkaç ay beklenmesi gerekmektedir.

Vidaların uyum sürecini tamamlaması beklenirken takılacak olan yapay dişlerin tasarımı yapılır. Bilgisayar ortamında yapılan çizimler sonrasında üretim aşaması başlar ve kusursuz bir diş yapısı ortaya çıkar. İmplant nedir sorusunun cevabında karşımıza çıkan vidaların üzerine dişler monte edilecektir. Böylece muhteşem bir görüntü elde edilir.