+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş beyazlatma, en yaygın estetik diş hekimliği uygulamalarından biridir. Kişileri daha güzel bir gülüşe kavuşturan bu tedavi, kliniğimizde profesyonel hekimlerce gerçekleştirilir. Diş rengindeki koyulaşmalar bu yöntem sayesinde ortadan kaldırılır ve dişlere eski görünümü geri kazandırılır. Beyazlatma işleminin ne doğal dişlere, ne dolgulara herhangi bir zararı yoktur.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Bu tedavi ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma şeklinde ikiye ayrılır. Diş beyazlatma amaçlı kullanılan çeşitli kimyasal ürünler olsa da bunlar sınırlı etkiye sahiptir. Güçlü ve kalıcı sonuç için profesyonel diş beyazlatma tedavisi yaptırmak gerekir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Tedavinin ilk aşaması öncelikle ağızdan ölçü alınmasıdır. Bu ölçüye göre ince ve yumuşak yapılı, şeffaf bir plak hazırlanarak içerisine beyazlatıcı jel uygulanır.

Hastadan bunu günde 4-6 saat olmak üzere 10 gün boyu kullanması istenir. Dişler bir haftalık kullanım sonrası yavaş yavaş beyazlamaya başlar.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Bu tedavide ise yüksek konsantrasyonlı beyazlatma ajanlarından yararlanılır. Bazı hastalarda ise lazer destekli tedaviler tercih edilir. Birkaç seans hâlinde yapılan ofis tipi diş beyazlatma, dişlerde doğal ve etkili bir beyazlık sağlar.

Tek Diş Beyazlatma

Eğer dişe kanal tedavisi yapılmışsa ve zaman içinde koyulaşma meydana gelmişse tek tip diş beyazlatma yöntemine başvurulabilir. Operasyon sırasında, renk değiştirmiş dişteki dolgu sökülerek beyazlatma jeli tatbik edilir. Daha sonra geçici dolgu kullanılarak kapatılır.

Uygulama, diş istenen rengi alıncaya kadar birkaç seans tekrarlanır. Arzu edilen renge ulaşılınca kalıcı dolgu yapılır ve böylelikle beyazlatma işlemi tamamlanmış olur.

Diş Beyazlatma Fiyatları 2022

Ücretlendirme ev tipi, ofis tipi ve tek diş beyazlatma seçeneklerinde farklılık gösterir. Hangi yöntemin uygulanacağı, kullanılacak malzeme çeşitleri, oranı ve kalitesi fiyatlara doğrudan etki eder. Bu nedenle kesin fiyat bilgisi için hekiminizle görüşmeniz gerekir.