+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş BeyazlatmaDişlerinin inci gibi gözükmesini isteyen kişiler diş hekimlerine giderek diş beyazlatma uygulamasını yaptırırlar. Her gün dişlerini fırçalayan kişiler üstün bir beyazlık elde edememesine rağmen diş beyazlatma işlemlerinin muhteşem sonuçlar ortaya çıkarması diş beyazlatmanın zararları konusunda insanların bilgi sahibi olmadan fikirlerini yaymalarına sebep olmaktadır. Ancak diş beyazlatma işlemleri dişe hiçbir zarar vermez.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dişlerin ağzımızda görülen kısımları kuron olarak isimlendirilmektedir. Kuron kendi içerisinde de üç farklı bölgeye ayrılır. En dış tabaka mine olarak isimlendirilirken bir al tabaka dentin, iç tabaka ise pulpa olarak isimlendirilmektedir.

Dişlere beyazlığını veren tabaka mine değil dentin tabakasıdır. Diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan jellerin hedefi dentin tabakasına ulaşmak ve bu bölgeyi beyazlatmak olur. Fakat üst kısımda mine tabakası bulunduğundan dentin bölgesine ulaşmak zordur. Oluşturulan jeller mine tabakasında yer alan mikroskobik delikleri büyütür ve bu deliklerden dentin tabakasına ulaşır.

Minede yer alan deliklerin büyümesi ve jelin alt tabakaya geçmesi ile birlikte dişlerde beyazlama ortaya çıkacaktır. Minede büyüyen delikler 21 gün içerisinde tamamen eski haline gelir. En büyük aşamayı da ilk 2 günde kaydederler. Bu sebeple de diş beyazlatmanın zararları olarak sunulan fikirler doğru değildir.

Diş beyazlatma işlemleri sonrasında ağrı ya da sızlama şikayetlerinin ortaya çıkması da tamamen minedeki deliklerin büyümesi sebebiyledir. Kısa süre içerisinde ağrılar tamamen ortadan kalkar ve diş eski haline döner.