+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Dişlerde yaşanan düzensizlikler her bireyde ağrılara sebep olmadığından göz ardı edilen durumlar arasında yer alır. Ancak estetik açıdan çok kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep olan bu düzensizlikler ilerleyen zamanlarda ciddi ağrılara sebep olmaktadır. Düzensizliklerin ortadan kaldırılması için de diş teli uygulaması yapılır. Diş telinin çok

Diş Teliuzun yıllardır kullanılması ve birçok bireyde diş tellerine rastlanması çok sayıda yanlış bilginin de yayılmasına sebep olmaktadır. İşte diş telleri konusunda doğru bilinen yanlışlar.

Diş Teli Tedavisi Sadece Çocukken mi Yapılır?

Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilecek olan diş teli uygulamasının yalnızca çocuklara yapılabildiğine dair yanlış bilgiler bulunmaktadır. Diş telleri çocuklarda çok daha sık görülen bir tedavi yöntemidir. Bunun sebebi de düzensizliklerin birçok kişide çocuk yaşlarda kendisini göstermesi ve bu yaşlarda tedaviye çok hızlı bir şekilde cevap alınmasıdır.

Dişlerde düzensizlikler ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilir. Bazı bireyler ise küçükken bu düzensizlikleri önemsemezken ileride dikkate almaya başlarlar. Böyle durumlarda uygulama ilerleyen yaşlardaki kişilere yapılacaktır. Her yaştan kişide diş telleri kullanılabilir ve başarılı sonuçlar alınır.

Düzensiz Dişler Zamanla Düzelir mi?

Diş yapısında düzensizlikler bulunan kişiler bunun çene kemiğinin tam gelişmemiş olmasından kaynaklandığını ve ilerleyen süreçte düzeleceğini düşünebilir. Fakat dişlerin kendi başına düzgün bir yapıya bürünmesi mümkün olmaz. Kesinlikle diş teli uygulamasına geçilmesi gerekir. Aksi halde her geçen dönemde çarpıklık artar ve sonrasında hem estetik hem de sağlık açısından sorunlar ortaya çıkar.